Сбъднете ТОСКАНА, САМОЛЕТЕН БИЛЕТ + 7 нощувки със закуски в хотел 4* САМО за 999 лв. на ЧОВЕК + Богата туристическа програма и Водач!

Оферта № 13994
Отстъпка -17 %
999 лв.
  • Реална цена: 1 217,00 лв.
  • Спестяваш: 218,00 лв.
10
закупени ваучера
Офертата е изтекла

Тоскана е вдъхновение, любов и красота. Известна със своите чаровни малки градчета и китни средновековни селца, разположени по хълмовете – истинска радост за окото и душата. Тя привлича още с красиви плажове, културни турове с ренесансови шедьоври и разбира се – с безкрайните си лозя.



ТОСКАНА, ОРВИЕТО, МОНТЕПУЛЧАНО, ПЕРУДЖА, АСИЗИ, ВАЛ ДОРЧИЯ, БАНО ВИНОНЕ, САН ДЖИМИНЯНО, МОНТАЛЧИНО, СИЕНА


Период на пътуване:

 

15.09.2022

21.09.2022

от 1149 лв.

22.09.2022

29.09.2022

от 1149 лв.

29.09. / 06.10

06.10.2022

от 1099 лв.

12.10.2022

19.10.2022

от 999 лв.

 

Цената включва:

  • ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
  • ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
  • БАГАЖ - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж.
  • TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
  • НАСТАНЯВАНЕ - Специално за Вас сме избрали комфортен 4* хотел според местната категоризация.
  • ХРАНА - 7 закуски
  • ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
  • Посещение на Монтепулчано;
  • Посещение на Вал Дорчия, Пиенца, Бано Виноне.

 

Цената не включва- препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:

  • Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро - 13,60 лв. на човек
    Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате
    в самостоятелна стая): - 299 лв.
  • Пакет допълнителни екскурзии": 279 лв. на човек, който Ви осигурява:
  • Екскурзия до Флоренция;
  • Екскурзия до Сан Джиминяно;
  • Екскурзия до Сиена.
  • "Пакет 7 вечери": 159 лв. на човек.
  • Застраховка "Отмяна на пътуването"


Хотели по програмата:

 7 нощувки в хотел HOTEL POSTA 4*, намиращ се в Кианчано Терме, Тоскана.


Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до петък от 09:00 до 17:00 часа.

 

ДЕН 1 | Полет до Рим и посещение на Орвието

След кацането си в Рим ще се отправите към Орвието – прелестен античен град, известен със своята уникална катедрала. В този очарователен град, пълен с интересна история, кокетни заведения и прелестна природа, цари неподправената италианска атмосфера на спокойствие и усет към живота и красотата в него. Трансфер до комфортен 4* хотел, намиращ се в сърцето на Тоскана.

 

ДЕН 2 | Монтепулчано

Закуска. Отправяте се към Монтепулчано – един от най-високо разположените тоскански градчета. Зад крепостните стени ще откриете невероятно богатство на ренесансови църкви и дворци – двете градски порти, градския площад, църквата Сан Биаджо. Специфичното за града червено вино носи благородното име Vino Nobile di Montepulciano. Връщане в хотела.

 

ДЕН 3 |  Свободно време или екскурзия до Перуджа и Асизи, организирана на място

Закуска. Ще разполагате със свободно време, за да усетите романтиката и вълшебството на Тоскана. По желание може да се включите в допълнителната ни екскурзия, които се организира и заплаща на място. Тя ви предлага посещение на два завладяващи града: столицата на Умбрия - Перуджа и Асизи - родното място на св. Франциск. Сгушен сред хълмовете на Апенините, Перуджа ви предлага чудесен изглед към езерото Тразимено, а свещенният град Асизи е един от най-ценените от вярващите италиански градове, който често е посещаван от поклонници. Връщане в хотела.

 

ДЕН 4 |  Вал Дорчия - Пиенца  и Бано Виноне

Закуска. Ще посетите региона на Вал Дорчиа, в южната част на Тоскана, известен на всички любители на Италия със своите прекрасни хълмове. Тук се преплитат ренесансовата архитектура с естествената дива природа. Ще разгледате очарователния град Пиенца – една от перлите на Ренесанса (под егидата на ЮНЕСКО) и Бано Виноне - средновековно селище, известно със своите термални бани. Връщане в хотела.

 

ДЕН 5 | Сан Джиминяно (Пакет допълнителни екскурзии)

Закуска. Известен със своя средновековен облик, Сан Джиминяно очарова и привлича множество туристи. Емблемата на града са неговите многобройни кули – 72 в разцвета на средновековния град. Днес от тях са останали само 14, но градчето може да се похвали и с дворец с чуднокрасив двор и изографисани стени, забележителна църква, музей на виното. А гледката, която се разкрива от хълма, на който е построен историческият център на Сан Джиминяно, ще ви остави без дъх. Връщане в хотела.

 

ДЕН 6 | Монталчино и абатството Сант Антимо (Пакет допълнителни екскурзии)

Закуска. Пътят до Монталчино минава през вълнисти зелени хълмове с кипариси, лозя и маслинови горички. Този средновековен град, построен на хълм, опасан от крепостни стени, е прочут в целия свят с прекрасното червено вино "Брунело". Ще посетите едно от най-красивите и с най-интересна история абатство в Тоскана – Сант Антимо. Връщане в хотела.

 

ДЕН 7 | Сиена (Пакет допълнителни екскурзии)

Закуска. Ще посетите Сиена, смятан за един от най-красивите италиански градове. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще бъдете очаровани от атмосферата на средновековни, готически паметници на "Пиаца дел Кампо", построени между XII и XV в. Катедралата на Сиена е в романо-готически стил и се смята за една от най-красивите в Италия. Същият ден ще имате възможност да опитате висококачествени зехтинови масла и вина от региона. Връщане в хотела.

 

ДЕН 8 |  Полет до София, България

Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до София.

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 

Предварителното записване и заплащане от България е препоръчително за всички екскурзии. На място резервации се приемат само в евро, до изчерпване на предварително заявените входни билети и местата във вече заявените автобуси. Екскурзиите се провеждат на български език. Минимален брой за провеждане на екскурзиите 20 души

 

Екскурзия

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 11,99 г.

 

в лева

в лева

Монтепулчано и Пиенца.

70

50

Сиена и Сан Джиминяно.

90

70

Обиколен Тур на Флоренция.

87

66

Посещение на Галерия „Уфици“

88

68

Умбрия – Перуджа и Асизи

100

70

На SPA в Тоскана – лечебните води на етруски и римляни.

70

55

Рим – Вечният град

125

84

 

 

Монтепулчано и Пиенца

70 лева за възрастен / 50 лева за дете 02-11.99 г.

 

Отправяме се към две от най-красивите тоскански градчета, разположени сред знаменитите пейзажи на Вал д’Орча– долината на река Орча под егидата на ЮНЕСКО.

 

Монтепулчано – перлата на южна Тоскана е най-високо разположеното селище (605м.),запазило автентична атмосфера от 14-15 век , криещо интересни истории и легенди. Заобиколено от крепостни стени от епохата на Медичите. 

Пешеходният тур ще премине през главната крепостна порта Прато, покрай дворците на аристократични фамилии, разположени от двете страни на главната улица Корсо. Ще се изкачите до най-високата точка на града – Пиаца Гранде с катедралата и кметството Палацо Комунале, умалено копие на Палацо Векио Флоренция.

Монтепулчано се гордее от векове с прословутото си Вино Нобиле, което може да дегустирате в енотеките на местни благородници или в изби, разположени в подземия от времето на Етруските.

Свободно време за обяд, разходка по виа Корсо с многобройни магазинчета и уютни ресторанти. Спрете за ароматно кафе в елегантното заведение ‘Полицияно”от 19 век, в него са се отбивали Федерико Фелини, Роселини, София Лорен , Бергман …

Монтепулчано е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

 

Пиенца – мечтата на един папа за съвършения Ренесансов град.

Ако искате да видите есенцията на най-добрата Тоскана, не пропускайте Пиенца. Под егидата на ЮНЕСКО.

Идеалният град на Ренесанса от 15 век ще откриете на една педя земя, побрала в перфектна хармония катедрала, дворци, папска резиденция.

Родно място на хуманиста Енеа Силвио Пиколомини, станал папа Пий Втори.

Ренесансов модел за град-мечта, отлично съхранен през вековете, кацнал на хълм към долината Орча и планината Амиата.

Разходете се по улички с романтични имена  Via del’Amore , Via del Bacio – на любовта и на целувката.

Именно в Пиенца е сниман част от знаменития филм „Ромео и Жулиета” на Франко Дзефирели. Папската резиденция се превръща в двореца на Капулети.

От терасите на Пиенца ще се насладите на „картичката” Тоскана с безкрайни лозя, кипариси, маркиращи посоката към закътани ферми и имения.

 

Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език.

 

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Сиена и Сан Джиминяно

90 лева за възрастен / 70 лева за дете 02-11.99 г.

 

Сиена – „червеният град“,построен на три хълма в средата на тосканското плато ,град на, на 8-вековната традиция на Палио – състезанието с коне, което превръща Сиена в средновековен спектакъл.

Центърът на Сиена е едно от 53-те чудеса на Апенините, които са под закрилата на ЮНЕСКО като световно културно наследство.

Ще имате възможност да се разходите по Пиаца дел Кампо – площадът, който наподобява обърната раковина, планиран и реализиран от правителството на Сиена в края на 13 век. На Пиаца дел Кампо се провежда знаменитото Палио  на 2 юли и 16 август, традиция на 800 години.

Палацо Публико – седалище на правителството на Сиена, превърнат в градски музей с впечатляващи експонати. Торе дел Манджа – кулата, която се извисява на 102 метра и доминира над площада.

 

Сиена се гордее с една от най-красивите катедрали в Италия. Дуомото поразява с красива готическа фасада от 13 век, с великолепен интериор с творби на Микеланджело, Донатело, Пизано, фрески на Пинтурикио. Мраморният под на катедралата е съставен от 56 пана-картини, дело на 40 художници от Сиена през 14-16 век.

Велоколепие, което ще ви порази, както и атмосферата на средновековна Сиена.

 

Сан Джиминяно – град на белите кули, наричан „средновековния Манхатън”.

 Разположен на хълм в долината на р. Елса, заобиколен от лозя и маслини, силуетът на Сан Джиминяно се откроява с емблематичните 14 кули-къщи, но преди векове (14 в.) те са наброявали 72 и символизирали богатството и могъществото на знатните фамилии. Средновековният център е под закрилата на ЮНЕСКО от 1990г.

Ще се потопите в атмосферата на тосканското градче разглеждайки „Пиаца дела Чистерна”, ‘Пиаца дел Дуомо”, катедралата Санта Мария Асунта.

В Сан Джиминяно  е отсядал  Данте Алигиери, Бокачо, отбивал се и Лоренцо Велоколепни Медичи.

През вековете Сан Джиминяно се превръща в заможен център благодарение на производството на шафран и известното бяло вино ‘Вернача”. Свободно време за разходка, дегустация или късен обяд.


Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език.

 

Цената не включва: разходи от личен характер, входна такса за Катедралата в Сиена

 

Обиколен Тур на Флоренция

87 лева за възрастен / 66 лева за дете 02-11.99 г.

Сутринта ще се отправим към Флоренция  „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504 г.

Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.входни такси на музеи, посещавани в свободното време

 

Посещение на Галерия “Уфици

88 лева за възрастен  / 68 лева за дете 02-11.99 г.

Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.

В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия  във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIII в. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.

Цената включва: входна такса и екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Умбрия – Перуджа и Асизи

100 лева за възрастен / 70 лева за дете 02-11.99 г.

 

Умбрия – зеленото сърце на Италия, малката сестра на Тоскана!

Отправяме се към столицата на региона древна Перуджа. Разположен на  хълм, създаден от етруските 3-4 век пр.н.е., опасан от 11 км крепостни стени, изграден върху акропол , достигащ височина до 490 м.н.в. Наречен от римляните „Перузия”.

Древен и съвременен университетски град, с исторически център от 13 век, до който ще ви отведе атрактивното „Мини- МЕТРО” само за 15-тина мин.

Екскурзоводска пешеходна обиколка  до централния площад с Фонтана Маджоре, Катедралата Свети Лоренцо, Палацо дей Приори. Ще се разходите по главната улица „Пиетро Ванучи – Перуджино”, учител на великия Рафаело.

Истинско приключение е  да надникнете в запазен Етруски кладенец на 40 метра дълбочина или да се разходите в подземен римски град.

Перуджа е града на бонбоните „Бачи”(целувки), на фестивала Еврошоколад през октомври, на студенти и художници.

Асизи – свещено място за католическия свят, разказва легенди за Свети Франциск от Асизи – покровител и патрон на Италия.

Само на 20 км. от Перуджа, кацнало на живописен хълм в подножието на планината Субазио, средновековното градче носи особена атмосфера. Родно място на основателя на францисканския орден Свети Франческо, наричан „втория Христос” и „малкия просяк”, канонизиран и тайно погребан през 1226г. в криптата на Базилика, носеща неговото име.

Посещение на грандиозния папски комплекс ‘Свети Франческо”, състоящ се от долна и горна църква с манастирски комплекс. Влизане в криптата с мощите на светеца в Долната църква. Базиликата е украсена със стенописи от 12 – 14 век на Джото, Чимабуе, Симоне Мартини.

Пешеходна обиколка в Асизи –  централния площад с храм на Минерва от 1 век пр.н.е., кметството, готическата църква Света Клара, катедралата Сан Руфино. Над града се извисява Рока Маджоре – крепост от 14 век.

 

Асизи е белязан и от българско присъствие – една царица … и един монах.

 

Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език, билети за мини-метро.

 

Цената не включва: разходи от личен характер.

На SPA в Тоскана – лечебните води на етруски и римляни -ПРЕДЛАГА СЕ ЗА м. СЕПТЕМВРИ и ОКТОМВРИ

70 лева на възрастен / 55 лева на дете 02-11.99 г.

 

Кианчано терме е древно тосканско селище богато на лечебни извори, наречено „града на здравето”.

Разположено по билото на живописен хълм, с впечатляващи панорами към пейзажите на южна Тоскана.

Подарете си ден за релакс в най-модерния СПА комплекс Theia (Тея) в Кианчано терме.

 

„Тея - тя, която свети” е майката на Селен в етруската митология.

 

Обграден от борове и зелени хълмове комплексът предлага 4 външни и 3 закрити басейна с минерална вода 33-36 градуса, хидромасажни  зони, шезлонги и чадъри по зелените площи.

На разположение на гостите са бар- ресторант, масажи срещу допълнително заплащане, безплатна Wi-Fi връзка.

На рецепция може да получите срещу такса за ползване комплект хавлии, халат, чехли, шапка.

Пакетната цена в СПА комплекса осигурява 4-часов престой, а всеки допълнителен час се заплаща.

Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език, входни такси.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Рим – Вечният град
125 лева за възрастен / 84 лева за дете 02-11.99 г.

Пешеходна обиколка „Бароков Рим”, включващ площад Испания, Фонтана Треви, Пантеона, площад Навона.

Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

 

ПРОГРАМА с полет до Рим за дати  18.06,25.06,02.07,09.07,16.07.2021

 

Ден 1

Събиране на летище София, 2 часа преди полета. Отпътуване с директен полет до Рим на Bulgaria Air. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 

  • Рим.

 

Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 

  • Монтепулчано и Пиенца.

 

Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 

  • Сиена и Сан Джиминяно.

 

Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 

  • Перуджа Асизи (Умбрия).

 

Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 

  • Флоренция и галерия Уфици.

 

Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 

  • SPA в Тоскана – лечебните води на етруски и римляни.

 

Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8

Ранна закуска. Трансфер до летището. Полет за София.

 

 

 

ХОТЕЛ


FORTUNA RESORT – Кианчано Терме, южна Тоскана

 

Местоположение

Fortuna Resort 4* се намира в термалния курорт Кианчано Терме сред великолепен парк с площ от 5 000 м2. Заобиколен е от красивите пейзажи на Вал д’Орча ( долината на река Орча), част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Кианчано Терме е само на час път с кола от Сиена, на 60 км от Перуджа и Асизи, на 90 км от Флоренция.  Курортът е заобиколен от най-красивите  средновековни градчета в южна Тоскана – Монтепулчано, Пиенца, долината на река Орча.

Хотел

Престижен хотел на пешеходно разстояние от историческия център на Кианчано Треме и от термалните СПА центрове, известни още в етруските и римски времена.

Fortuna Resort 4* Ви приветства с красив басейн сред боров парк, където можете да се отпуснете през горещите летни дни, а вечер да се насладите на отлична винена селекция и аперитиви от лоби бара на хотела.

Стаите

Заобиколен от парк от вековни растения, Fortuna Resort предлага на своите гости 88 стаи, оборудвани с безплатен Wi-Fi, климатик, плазмен телевизор с плосък екран, мини бар.

Големите прозорци, които ги осветяват, предлагат релаксираща гледка към силуета на тосканската провинция.

Ресторант

Ресторантът Fortuna Resort разполага с просторна светла зала, обзаведена с внимание към детайлите. Ще се насладите на типична тосканска кухня, селекция от отлични вина поднесени от персонала.

Други

  • Бар;
  • Ресторант;
  • Кафене в обекта;
  • Фитнес център;
  • Басейн;
  • Плажни чадъри;
  • Шезлонги;
  • Басейн с плитка част;
  • Зона за пушачи;
  • Само за непушачи;
  • Асансьор.

 

Условия за потвърждаване и анулиране:

  • 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва;
  • Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката;
  • При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване;
  • При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

 

 

Важно

  • Минимален брой туристи: 30 души;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • Българските граждани, пътуващи за Италия, е необходимо да притежават валидна лична карта или международен паспорт. За деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие);
  • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването;
  • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Италия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

 



Описание
Ед. цена
Брой
 
12.10.2022 Романтична Есен в ТОСКАНА, САМОЛЕТЕН БИЛЕТ + 7 нощувки със закуски и ВЕЧЕРИ с напитки в хотел 4* САМО за 999 лв. на ЧОВЕК + Богата туристическа програма и Водач
Закуска и вечеря
999,00 лв.
1 217,00 лв.
Капаро на Човек - 200 лв.
200,00 лв.
Осигурено от Евър Травел лиценз: РК - 01- 6941
Условия на офертата
  • Валидност на ваучера: 15.06 – 05.10.2022 г.
  • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели; 
  • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период; 
  • Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до петък от 09:00 до 17:00 часа.
  • Запитването за свободни места НЕ е РЕЗЕРВАЦИЯ! След заплащане на ваучера, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обадете на телефона, посочен във ваучера Ви, непосредствено под номера и секретния код, за да направите своята РЕЗЕРВАЦИЯ.
  • Всички условия на Lapni.bg  

Сходни продукти