Пролетна приказка из най-красивите пещери, скали и крепости в България: Транспорт с автобус + 2 Нощувки със закуски в хотел 3* + Богата туристическа програма с екскурзовод за 149 лв.

Оферта № 11677
Отстъпка -11 %
149 лв.
  • Реална цена: 169,00 лв.
  • Спестяваш: 20,00 лв.
16
закупени ваучера
Офертата е изтекла

Забележителни пещери, скали и крепости в Северозападна България – Венеца и Леденика, Белоградчишки скали, Баба Вида и Кастра Мартис, комплекс Калето, са включени в тази прекрасна пролетна екскурзия на супер цена!
 

Период на пътуване:  30.04.2022 - 02.05.2022

 

Офертата е на ЧОВЕК при двама пълноплащащи  - 149 лв. и включва:

  • транспорт по маршрута
  • 2 нощувки със закуски в района на Белоградчик
  • посещение на Врачешки манастир
  • посещение на пещера Леденика
  • посещение на пещера Венеца
  • посещение на крепостта Баба Вида
  • посещение на крепостта Кастра Мартис
  • посещение на Белоградчишките скали и крепостта
  • посещение на Археологически комплекс „Калето“
  • екскурзоводско обслужване по маршрута

 

Цената не включва:

  • входни такси на посещаваните туристически обекти
  • доплащане за единична стая - 20 лв.
  • разходи от личен характер 

 

Информация за входните такси на посещаваните обекти:
  • пещера Леденика -  за възрастни-7 лв., за  ученици, студенти и пенсионери - 5 лв.  
  • Крепостта Баба Вида- за възрастни - 4 лв, за учащи и пенсионери - 2лв.
  • Белоградчишки скали-  за възрастни - 5 лв., за  ученици, студенти, пенсионери- 3 лв
  • пещера Венеца - 8 лв. за възрастни, 5 лв. - за пенсионери и 4 лв. за ученици.
  • Археологически комплекс „Калето” - работещи и студенти - 3 лв., за ученици и пенсионери- 1,50 лв. 
 
Начин на плащане:
депозит - 50 лв. на записан турист
доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване

 

Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Събота от 09:00 до 17:00 часа.

ПРОГРАМА

 

1-ви ден:
Отпътуване в 7:30 ч. от София, площад "Св. Александър Невски".
Пътува се по магистрала Хемус, като след Ботевград се продължава на север по посока към Белоградчик. Посещение на Врачешки манастир - един от най-красивите в западна Стара планина. Манастирът е построен по времето на Второто българско царство, след победата на цар Иван Асен II над епирския деспот Теодор Комнин при Клокотница на 9ти март, 1230 г. След победата, която се случила в деня, в който се празнуват св. Четиридесет мъченици, цар Иван Асен II решава да построи няколко църкви и манастири в чест на светиите, сред които е и Врачешкия манастир. В началото манастирът е основан като мъжко братство, но по-късно става женски, какъвто остава и до наши дни. Отпътуване към Враца - разположен в подножието на Врачанския Балкан, градът се слави с красивата природа наоколо, богатата история и внушителния паметник на Христо Ботев. Свободно време за обяд. По желание изкачване на 463-те стъпала, водещи до паметника на Вестителя - един от символите на града, свързан с освобождението от Османско иго. От там при ясно време се разкрива прекрасна гледка към града и планината. Пътят продължава през прохода Вратцата към пещера Леденика - една от чудно красивите, “музикални” пещери. В Голямата зала на Леденика са се организирали симфонични концерти заради чудесната акустика, а според легендите, който потопи ръка в ледено-студената вода на малкото подземно езерце и си пожелае нещо с чисто сърце, желанието му ще се изпълни.
Температурата в пещерата е около 8 градуса, теренът на места е хлъзгав и стръмен. Не е подходящ за хора със заболявания на опорно-двигателния апарат,сърдечно-съдовата система, дихателни проблеми.
Да се носят подходящи обувки и облекло! Отпътуване за Белоградчик. Настаняване в хотела.. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Отпътуване за Видин. Посещение на крепостта Баба Вида. Крепостта е изградена върху останки на античния град Бонония. Строежът на средновековния замък започва през втората половина на Х век, но по време на Второто българско царство (края на ХІІ – ХІV век) се извършва и най-същественият градеж. Последният български цар преди падането на България под османско владичество Иван Срацимир (1324 г. – 1397 г.) е живял в крепостта. По време на османското владичество в крепостта са обособени складови помещения за храна и боеприпаси и караулни помещения. А след Освобождението (1878 г.) достъпът до нея е бил забранен, защото обектът се използвал от военните. Първите разкопки в крепостта от 1956 до 1962 г. разкриват останки от римската, византийската, раннобългарската, къснобългарската и османската епоха. Разходка в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието на реката. По време на пешеходната разходка се разглеждат отвън: синагогата - втора по големия в България след софийската, турската поща, джамията на Осман Пазвантоглу, църквата „Св. Николай”, Стамбол капия. Отпътуване към град Кула. Посещение на късноантичната крепост „Кастра Мартис”. Възникването й е свързано с историята на българските земи през римската и ранновизантийската епоха (I- VI век). Останките от крепостта са разположени в историческия парк „Кастра Мартис”, недалеч от тях се намира и музейната сбирка с откритията, направени при проучванията на крепостта. Крепостта охранявала важния римски път от Бонония (Видин) за Сингидунум (Белград). Отпътуване за Белоградчик. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.Разглеждане на Белоградчишката крепост - една от най добре запазените крепости в България. Разходка из двете уникално съчетани забележителности: древната и естествената крепост на уникалния природен феномен Белоградчишки скали. Достойни да бъдат едно от новите седем чудеса на света с причудивите си и изящни форми, красота и внушителни размери. Привлекли погледа на геолози, изследователи и туристи от цял свят. Посещение на пещера Венеца - най-новоблагоустроената пещера у нас и смятана за най-красива в областта. Подземните коридори са с дължина 200 м., в които са разположени 5 зали. Денивелацията й е 26 м. Вътре могат да се видят красиви сталактити и сталагмити, причудливи образи от ледени кристали. Образуванията са цветни и учените обясняват формирането им с липсата на кислород, при което водата кристализира, а различните цветове се получават от разнообразния състав на скалите. Забележка: в пещерата задължително се влиза с каски (дават се на място), поради стеснението и ниския таван по част от маршрута. Маршрутът не е подходящ за хора с клаустрофобия, проблеми с опорно-двигателния апарат и др. Температурата е 9.6 градуса. Пещерата може да бъде посетена едновременно от максимално 15 души. Поради това влизането се осъществява на 2 или 3 пъти в зависимост от големината на групата. Продължителността на едно посещение е около 40 мин. Отпътуване към Мездра. Посещение на Археологически комплекс „Калето” - предоставя една уникална възможност да се докоснем до 70-вековната история на цивилизациите, населявали местността от медно-каменната епоха (ІV хилядолетие пр. Хр.) до Средновековието. Останки от цялата човешка история лежат на скалистия рид, надвесен над левия бряг на река Искър край града. В експозиционната зала са представени археологически находки, уникални предмети и останки от 5-те различни исторически периода, през които е преминала крепостта по време на своето съществуване. В ателиетата на местни занаятчии може да се види начина на изработка на керамика и монети. Отпътуване към София. Пристигане вечерта.

Други условия

Застраховане:
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗК ЛЕВ ИНС АД, София, бул. "Симеоновско шосе" 67А
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Забележка:
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.



Описание
Ед. цена
Брой
 
Транспорт с автобус + 2 Нощувки със закуски в хотел 3* + Богата туристическа програма с екскурзовод за 149 лв.
149,00 лв.
169,00 лв.
Единично настаняване - 169 лв.
169,00 лв.
184,00 лв.
Осигурено от Евър Травел, лиценз № PK-01-6941
Условия на офертата
  • Валидност на ваучера:  30.04.2022 - 02.05.2022
  • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели; 
  • Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Събота от 09:00 до 17:00 часа.
  • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период; 
  • След закупуването на ваучер, той не може да бъде заменян, анулиран или използван повторно; 
  • Снимките от хотелските стаи са от различни видове помещения и не гарантират вашето настаняване, конкретно в тях. 
  • Телефон на Lapni.bg относно покупката на ваучери: 0885 58 88 96; (НЕ Е ЗА РЕЗЕРВАЦИИ)
  • Всички условия на Lapni.bg    

     

 

 

Сходни продукти