НОВА ГОДИНА - Приказка в Босна и Херцеговина, етно село STANIŠIĆI! Транспорт с автобус +Пакет от 3 нощувки в хотел РАС 5* със закуски + 3 Вечери, вкл. 2 Празнични с жива музика само за 745 лв.

Оферта № 16738
Отстъпка -16 %
745 лв.
Поръчай Направи подарък
  • Реална цена: 890,00 лв.
  • Спестяваш: 145,00 лв.
4
закупени ваучера
Офертата е валидна още

Приказно място, приказни празници на приказна цена само сега с днешната ни оферта.


Транспорт: Автобусен

Дати на настаняване: 30.12.2024 г. до 02.01.2025 г.

 
човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 11,99г. в стая с 2-ма възрастни
745 лева 715 лева 845 лева 570 лева

ПРИ ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ: - 80 ЛЕВА НА ЧОВЕК ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ В ТАБЛИЦАТА. В този случай, отпада включената в пакета мед.застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно задължително. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.


Цената включва: 

  • 3 нощувки, 3 закуски в хотел РАС 5*, Етно село STANIŠIĆI в Биелина
  • 1 стандартна вечеря
  • 1 празнична новогодишна вечеря с жива музика и включена консумация на напитки в банкетна зала Москва
  • 1 празнична вечеря Реприза с жива музика (не включва консумация на напитки) в банкетна зала Москва
  • транспорт с туристически автобус 3*
  • водач от фирмата организатор
  • екскурзоводско обслужване
  • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 4000 евро в ЛЕВ ИНС ( за лица над 65 години има доплащане)


Цената не включва:

  • входни такси на туристическите обекти по програмата
  • дневен билет за посещение на Wellness&Spa център LEONIDA: 10.00 евро на човек на ден. /Включва ползване на: закрит плувен басейн, фитнес зала, био сауна, финландска сауна, парна баня, турска баня (хамам), тепидариум, кнайп, буре с лед. Получавате халати, кърпи и чехли за ползване. Масажи, процедури за лице и тяло се заплащат на редовни цени. Деца до 12 години могат да пребивават в центъра до 18 часа./
  • полудневна екскурзия до Тузла – 20 евро на човек (провежда се при група от 30 желаещи)
  • доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

  • Депозит – 200 лв.
  • Доплащане до 01.12.2024 ;


Задължителнo е предварително запитване за свободни места, преди плащане на телефон: 0884 156 558, 0887 999 152(9:00 до 17:00 часа, Понеделник - Петък


ХОТЕЛ "РАС" е луксозен хотел, категория 5 звезди и е построен по най-високите европейски стандарти за проектиране и строителство. Хотелът разполага с осемдесет луксозно оборудвани и комфортни помещения за настаняване (капацитет до 160 гости), състоящи се от единични, двойни, тройни стаи и апартаменти. Всички стаи са оборудвани с модерно обзавеждане, централна климатизация, мини-бар, сейф, безплатен интернет, LCD телевизор и телефон.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕ:

1 ДЕН / 30.12 / СОФИЯ – БИЕЛИНА / 520 km
Отпътуване от София в 06.30ч. от паркинга пред стадион Васил Левски. Преминаване през ГКПП Калотина и пътуване по маршрут Ниш – Белград – Сремска Митровица – Биелина.
В късния следобяд пристигане в Биелина, разположен в североизточната част на Република Сръбска в Босна и Херцеговина, в сърцето на област Семберия. Регионът има плодородна земя (някога там се е намирало Панонско море), климатът е умерено-континентален, а населението му е предимно сръбско. Разположен на мястото където се сливат реките Дрина и Сава, близо до границите на три държави, на кръстовището на важни пътища, Семберия прилича на красив народен килим, в който са вплетени плодородни ниви и зеленчукови градини, ливади и гори, води и хълмове, живописни села и град Биелина, богатото минало и съвременния живот. Благодарение на традиционното местно гостоприемство, община Биелина стана атрактивна туристическа дестинация, посещавана от все повече местни и чуждестранни туристи. Местните жители все повече осъзнават туристическите възможности на родината си и инвестират значителни средства в развитието на този икономически бранш.
Пристигане и настаняване в етно село Станишичи, разположено на 3 км. от Биелина. Етно селото е основано през 2003 г., благодарение на вдъхновението и усилията на Борис Станишич. Именно любовта му към сладките стари времена го довела до идеята да създаде цял етнографски комплекс. Борис Станишич прекара няколко години, пътувайки из сръбски села, разположени в централния район на Босна, където открива много стари къщи и предмети даващи представа за облеклото, културата и ежедневието на хората от края на 19 и началото на 20 век. Резултатът от търсенията му е автентичното планинско село „Станишичи“, разположено насред равнината на Семберия. Днес в селото се открояват две части. Едната изобразява светския живот и е изградена от дърво. Състои се от дървени къщи, които са свързани помежду си с павирани каменни пътеки, а в центъра на селото има две езера. Втората част е с духовен характер и е представена от средновековна архитектура, изградена от камък, която всъщност представлява съвкупност от реплики с историческо и религиозно значение. В средата на комплекса е манастира на Св. отец Никола, вярна реплика на манастир Куманица в долината на река Лим в Сърбия.
Съставът на туристическия комплекс Etno selo Stanišići, в допълнение към етно-музеи, ресторанти, хотели, планински къщи, церемониални зали, стадиони и спортни площадки, вече е завършен с новопостроен, съвременен и модерно оборудван Wellness & Spa център LEONIDA на площ от над 3500 m².
Уелнес центърът включва закрит плувен басейн със зона за слънчеви бани, био и финландска сауна, парна баня и турска баня (хамам), тепидариум, кнайп, охладително буре, наливна кофа, фитнес център, солариум, както и фризьорски и козметичен салон.
Настаняване. Свободно време за разходка, запознаване с етно селото или ползване на СПА центъра.
Стандартна вечеря.
Нощувка.

2 ДЕН / 31.12 / БИЕЛИНА /
Закуска. Посещение на манастира Св.Петка – един от най-красивите манастири в района, намиращ се в покрайнините на града. Манастирът е с пет златни купола, построен е от масивна тухла, в руски стил и се състои от две църкви. Долната църква, крипта , е посветена на Св. Сергей Радонежски и стените му са украсени с икони на руски светци. Горната църква е посветена на Св.Петка и е украсена с обичайните композиции от сръбско-византийския стил. Разглеждане на Биелина: ще започнем от централният градски площад Цар Петър I Караджорджевич, ще видим символът на града и пазителят на неговата история - паметникът на цар Петър I, сградата на Кметството, една от най-старите сгради в града – Музеят на Семберия, сградата на Културният център. Посещение на Манастира Св.Василий Острошки - новопостроен манастирски комплекс, разположен в самия център на града, обхващащ площ от 3 500 м2. Следва Църквата Св.Георги от 1872г, построена в смесица от руски и византийски стил.
Връщане в хотела. Свободно време
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ.
Нощувка.

3 ДЕН / 01.01 / БИЕЛИНА – Тузла * /
Закуска. Свободно време или по желание включване в допълнителна екскурзия до град Тузла третият по големина град в страната.
Първите писмени сведения за града датират от 950 г., когато той е бил под юрисдикцията на Унгария. Името Тузла идва от турската дума „Tuz“, която означава "сол", тъй като в околностите на града има големи находища на този минерал. В средата на 17 век Тузла става част от Османс ката империя и основен център за производство на сол. В същото време градът започва своето икономическо развитие, превръщайки се в място за концентрация на различни занаяти. Тузла отдавна е популярна сред туристите, защото именно тук се намира единственото солено езеро в Европа. Пешеходна разглеждане на централната част на града: площада на Свободата, площад Капия, Солния площад, Чаршийската джамия, Шарената джамия, Градския парк, Катедралата Успение Богородично. Свободно време.
Връщане в хотела в Биелина. Свободно време.
ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ РЕПРИЗА.
Нощувка.

4 ДЕН / 02.01 / БИЕЛИНА - СОФИЯ /
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.



Описание
Ед. цена
Брой
 
НОВА ГОДИНА в Босна и Херцеговина, етно село STANIŠIĆI! Транспорт с автобус +Пакет от 3 нощувки в хотел РАС 5* със закуски + 3 Вечери, 2 Празнични с жива музика - 745 лв.
Нова година
745,00 лв.
890,00 лв.
- +
Осигурено от Евър Травел, лиценз № PK-01-6941
Условия на офертата
  • Валидност на ваучерите: 30.12.2024 г. до 02.01.2025 г.
  • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели; 
  • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период; 
  • Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Събота от 09:30 до 18:00 часа.
  • Запитването за свободни места НЕ е РЕЗЕРВАЦИЯ! След заплащане на ваучера, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обадете на телефона, посочен във ваучера Ви, непосредствено под номера и секретния код, за да направите своята РЕЗЕРВАЦИЯ.
  • Всички условия на Lapni.bg                                                                                                                                                      

Сходни продукти