ИСТАНБУЛ и ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО 2024! Транспорт с автобус + 3 нощувки със закуски в хотел 3 * + Екскурзоводско обслужване САМО за 240 лв. на Човек!

Оферта № 16287
Отстъпка -12 %
240 лв.
Поръчай Направи подарък
  • Реална цена: 275,00 лв.
  • Спестяваш: 35,00 лв.
9
закупени ваучера
Офертата е валидна още
С наближаването на пролетта наближава и един много красив фестивал. През март и април месец в Истанбул настава истинско цветно шествие. Бъдете част от тази пролетна феерия с днешната ни оферта!


Маршрут: София - Пловдив - Димитровград - Капитан Андреево - Истанбул - Одрин - София

 

Дати на тръгване: 27.03.2024 г.,   03.04.2024 г.,   10.04.2024 г.,   17.04.2024 г.,   24.04.2024 г.,   01.05.2024 г.,   02.05.2024 г.

 5 дни / 3 нощувки / 3 закуски
HOTEL 3*        
Дата
Възрастен в двойна стая Тройна стая Двама възрастни и дете (0-5.99) на допълнително легло Двама възрастни и дете (6-11.99) на допълнително легло
27.03.2024 г. 240 лв. 720 лв. 640 лв. 680 лв.
03.04.2024 г. 240 лв. 720 лв. 640 лв. 680 лв.
10.04.2024 г. 240 лв. 720 лв. 640 лв. 680 лв.
17.04.2024 г. 240 лв. 720 лв. 640 лв. 680 лв.
24.04.2024 г. 240 лв. 720 лв. 640 лв. 680 лв.
01.05.2024 г. 240 лв. 720 лв. 640 лв. 680 лв.
02.05.2024 г. 240 лв. 720 лв. 640 лв. 680 лв.
  • Ползване на двойна седалка от един турист - 80 лв.
  • Доплащане за единична стая - 110 лв.
  • Доплащане за дете (0-7 г.) - 160 лв
  • Доплащане за дете (7-12 г.) -200 лв

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с лицензиран автобус 1/3*;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3*;
  • Пътни такси;
  • Водач от туристическата агенция;
  • Посещение на фирмен магазин за захарни изделия и фирмен магазин за кожени дрехи и аксесоари;
  • Посещение на Одрин.
 
ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Медицинска застраховка за лица до 65 г. - 8 лв
  • Медицинска застраховка за лица от 65 до 70 ненавършени години - 10лв; за лица от 70 до 75 ненавършени години - 10лв; за лица от 75 до 79 ненавършени години - 12лв; лица над 79г не се застраховат;
  • Обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод 15 €
  • Трансфер до МОЛ Аква Флория – 10€, билет за Аквариума – 20 евро;
  • Посещение на небостъргача Сапфир (с включен билет за асансьора до 54 етаж, двете панорамни площадки и 4D киното) - 36 евро;
  • Разходка с корабче по Босфора с посещение на парк Емиргян - 22 eвро
  • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 50 евро (с включена входна такса)
  • Вечерна автобусна обиколка – „Светлините на Истанбул“ - посещение на джамията Чамладжъ и МОЛ „Watergarden” с пеещите фонтани.- 17 евро ;
  • Посещение на Кафенето на Пиер Лоти, площад Таксим и бул. Истиклял – 17 евро
  • Посещение на пристанището Ортакьой, пристанище „Галатапорт“ и най-новия търговски център Галатапорт – 17 евро
  • Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро ;
  • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро

Необходими документи: 
  • Валиден задграничен паспорт или лична карта – 6 месеца от датата на пътуването ,
  • за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия / те родител / и, оригинал и копие и задграничен паспорт.

Други:

Допълнителни екскурзии : минимум 20 души.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи : 4 дни преди началната дата. 
Отговорност : Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Турция, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори. 

Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Петък от 09:00 до 17:00 часа.


ПРОГРАМА:

 1-ви ден:
Отпътуване в 18.30 ч. от София от Автогара Сердика; в 19.00 от мотел Ихтиман; в 19.30 ч. от Shell – Пазарджик; в 20.30ч. от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден:
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* iили 4 * .(Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка.

Пожелание срещу допълнително заплащане 17 евро - посещение на Кафенето на Пиер Лоти за едно силно сутрешно ароматно кафе. Пиер Лоти е псевдоним на френски автор, живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по- модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Там може да се насладите на невероятната панорама към Златния рог, както през деня така и вечерта, да изпиете едно турско кафе или чай, да поиграете на табла пушейки наргиле. Още по-интересен може да бъде и начинът, по който ще стигнете до там.
Разходка до бул. "Истиклял " и площад "Таксим". Площадът Таксим (Taksim Square) е едно от най-популярните места в Истанбул . Спокойно може да се твърди, че в турския град "всички пътища водят към... Таксим". Някои определят мястото като сърцето на съвременен Истанбул. Той е най-голямата дестинация за шопинг и релакс както за местни, така и за гостите на града. Около него се намират едни от най-добрите и най-луксозни хотели, ресторанти и търговски центрове в цяла Турция. Мястото се обособява като площад Таксим в самото начало на 19 век. Всъщност "таксим" означава пункт, съставна част от разклонения, изграждащи водоснабдителната система на града. Именно около такъв "таксим" възниква и днешният модерен площад, превърнал се в една от основните забележителности на Истанбул. Съхранен "таксим" можете да видите в начало на улица Истиклял Кадеси (İstiklal Caddesi), по-популярна като Булевардът на независимостта. Съоръжението представлява каменна постройка, в която има воден резервоар. Зоната около Истиклял, както може би знаете, е пешеходна. Там можете да откриете разнообразие от барове, нощни клубове, кина. Неслучайно на Тесим площад е оживено 24 часа от денонощието.Площадът е изключително пополярен и поради още една причина - там се намира републиканският монумент Кумхурийет Анти (Cumhuriyet Anıtı). Паметникът е построен през 1928 г. Издигнат е в чест на създаването на турската република. Прибиране обратно в хотела.

*Следобяд, по желание (срещу допълнително заплащане) - автобусна обиколка на града посещение на регион Ортакьой, пауза за снимки. След това посещение на район Галата и пристанище Galataport - амбициозен градски проект, който трансформира бивша 1,2-километрова индустриална ивица по протежение на Босфора. Макар и много оспорван от любителите на историята, този модерен комплекс е моментален магнит за местните жители и туристите, с ненадмината панорамна гледка към историческия силует на Истанбул, както и с уникална комбинация от модни магазини, заведения за хранене и музеи на изкуството от световна класа .
В близост до пристанището може да посетите кула Галата /без включени входни такси/ една от най-забележителните сгради в Истанбул, изградена от камък, а конусовидният и купол се вижда от повечето централни точки в Истанбул и предлага забележителна гледка към Стария Истанбул (там, където се е издигал Константинопол).
Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден:

По желание и с доплащане - разходка с корабче по Босфора с посещение на парка Емиргян - 22 евро . Разходка с кораб по Босфора, с продължителност около 2 часа. Корабът отплава от залива "Златния рог", преминавайки под моста "Галата" и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени едни от най-живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца "Долма Бахче", "Чираан Палас", един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепосттта "Румели Хисар", частни вили, сред които традиционните за Босфора "ялъ", двореца "Бейляр бей", "Момината кула" и др. Корабът достига до известния парк Емирган, засаден с хиляди лалета по време на "Фестивала на Лалето". Спиране за разходка и снимки сред красиво аранжираните алеи. Емиргян е най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида. В парка е устроен и пазар за цветя..
По желание (срещу допълнително заплащане - 50 евро) посещение с местен екскурзовод на двореца "Долма Бахче"- новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност - неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, сребро и кристал. Тук се намират един от най - големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани, както и на първия президент на Република Турция, Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. Връщане в хотела.
Следобед, в 14:00 ч по желание и срещу допълнително заплащане - панорамна пешеходна обиколка на Истанбул. По желание (срещу доплащане 10 евро ) пешеходна обиколка в историческият център на Истанбул, като по време на тази обиколка, ще видите - Истанбулският университет, Площада с гълъбите - Баязит с джамията Баязит, Покрития пазар Капалъ Чаршъ, Колоната на Константин, Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска и джамията (византийска базилика) „Св. София” (само отвън). Връщане в хотела. Свободно време.
По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство/
ИЛИ вечеря на кораб по Босфора /куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/.Нощувка.
4-ти ден:
Закуска.

По желание (срещу допълнително заплащане 46 евро ), посещение на една от най-високите сгради в града „Сапфир” с панорамна тераса и 4D кино. Небостъргачът се намира в новата,модерна част на Истанбул и на територията му се простират жилищни площи, мол, голф игрище и спа център. Туристите се изкачват с асансьор за две минути до панорамната площадка на последния етаж, където се открива невероятна 360 градусова панорамна гледка към Босфора и града. Съвременната 4D визуализация придава усещането за пилотиране на хеликоптер и една различна и неповторима виртуална разходка из забележителностите на Истанбул.
По желание и срещу доплащане - посещение на трансфер до МОЛ Аква Флория - 10 евро и Истанбул Аквариум - 350 TL- Освен множеството магазини,които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето тераси, голям паркинг и алеи за разходки. В аквариума, може да се видят над 17000 вида обитатели на морската флора и фауна - много видове риби, от отровни каменни риби до лимонови акули, които са много редки в света
Следобяд, по желание (срещу допълнително заплащане 17 евро ) Отпътуване за Азиатската част на града с преминаване по първият мост над пролива Босфор, където се посещава Буюук Чамлъджа Джамия, след което се продължава към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – със светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Отпътуване за град Одрин. Посещение на магазин „Мигрос“ в Одрин. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.

ю

Описание
Ед. цена
Брой
 
ИСТАНБУЛ и ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО 2024! Транспорт с автобус + 3 нощувки със закуски в хотел 3 * + Екскурзоводско обслужване САМО за 240 лв. на Човек!
240,00 лв.
275,00 лв.
- +
Истанбул 3 нощувки Единично настаняване - 325 лв
325,00 лв.
- +
Осигурено от Турция чрез Евър Травел, лиценз № PK-01-6941
Условия на офертата
  • Дати на тръгване:  27.03.24 г - 02.05.2024 г
  • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели
  • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период
  • Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Петък от 09:00 до 17:00 часа.
     
  • След закупуването на ваучер, той не може да бъде заменян, анулиран или използван повторно
  • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
  • За да използвате услугата задължително представете вашия ваучер или неговия номер и ПИН код на служителите в туристическата агенция
  • Телефони на Lapni.bg относно покупката на ваучери: (НЕ Е ЗА РЕЗЕРВАЦИИ)
  • Всички условия на Lapni.bg

Сходни продукти