Екскурзия до Бурса и Ескишехир - ВЕНЕЦИЯ НА ИЗТОКА! 3 нощувки със закуски в хотели 3 * + Туристическа програма за 349 лв.

Оферта № 14239
Отстъпка -12 %
349 лв.
  • Реална цена: 399,00 лв.
  • Спестяваш: 50,00 лв.
9
закупени ваучера
Офертата е изтекла
Преди милиони години, в зората на човешката цивилизация се появила страната на «приказните комини» и стотици неръкотворни пирамиди в централното Анталийско възвишение – страна с един от най-необичайните ландшафти в света. Открийте заедно с нас неповторимите исторически места: красотата на Кападокия и турската Ривиера.

Маршрут: София - Пловдив - Бурса – Ескишехир – София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски

Дати на отпътуване: 

 
  • 20.10.2022 - 23.10.2022;
  • 17.11.2022 - 20.11.2022;

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3*:
  • 1 в Бурса
  • 2 в Ескишехир
  • Посещение на МОЛ Еспарк;
  • Водач от агенцията;
  • Пътни и гранични такси;
  • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс.

Цената не включва:
  • Входни такси на посещаваните обекти;
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 74 г. - 4 лв. (задължително доплащане); Лица над 74 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка Отмяна на пътуване (по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания);
  • Допълнителни екскурзии:
  • Посещение на парка Сазова – 10 евро на възрастен, 8 евро на дете до 10 г., като цената включва трансфер и паркинг (без включени входните такси на обектите в парка и зоопарка: пиратски кораб - 3 лири; Замъка - 10 лири; зоопарк - 10 лири; разходка с корабче в реката - 8 лири; гондола - 40 лири за 4 човека);

Важно: Музейните такси се заплащат задължително в турски лири и е желателно да бъдат обменени в България.
 

Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0884 156 558, 0887 999 152 от Понеделник до Петък от 09:00 до 17:00 часа, Събота от 10:00 до 16:00 часа.


Програма:

1 ден
Дневен преход. Отпътуване в:
05:30 ч. - София, площад Ал. Невски и ул. Оборище
06:30 ч. - бензиностанция Shell, Пазарджик
07:15 ч. - Пловдив, бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург.
Късно следобяд пристига в Бурса и разглеждане на забележителностите на града - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната и част.
Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
2 ден
Закуска.
Отпътуване за град Ескишехир, известен още като Турската Венеция, който е разположен на река Порсук и е известен като родното място на Настрадин Ходжа, който със своята хитрост и шеги се е превърнал в емблема на Турския фолклор. Разглеждане забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс Одунпазаръ (входната такса се заплаща допълнително), Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури (входната такса се заплаща допълнително), парка Кент с изкуствен плаж.
През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Свободно време за разходка в града и възможност за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на реката.

Настаняване в хотел. Нощувка..
3 ден
Закуска.
Свободно време или по желание (срещу заплащане) полудневна екскурзия до парка Сазова, където са впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд; азиатският Миниатюрк с 32 макета; най-новият зоопарк Ескишехир с 234 обитатели, построен през 2017 г. На територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина,
Къща на папагалите и др.
Посещение на най-големият МОЛ в града – Еспарк.
Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден
Закуска.
Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

РТ

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Минимален брой за осъществяване на екскурзиите 20 човека.

Препоръчваме предварителното заявяване на допълнителни екскурзии.

ВАЖНО!!! Допълнителните екскурзии се заявяват максимум до 2 седмици преди отпътуване. След това и на място - на запитване, като е възможно да бъдат на по-висока цена..

Препоръчваме заявяването на полет с балон с резервация на пътуването, местата са ограничени.

Запазваме си правото за промяна в последователността на екскурзиите по дни.

Екскурзия / цена в лева

Вид

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 11,99 г.

Крепостта Учхисар и Аванос

Полудневна

50

25

Полет с балон над Кападокия

Сутришна

На запитване

На запитване

Гьореме

Полудневна

50

25

(деца до 6.99 г.)

Традиционна турска вечеря с шоу прорама

Вечерна

50

25

Деринкую и долината Ъхлара

Целодневна

70

35

(деца до 6.99 г.)

Пакет от мин. 3 екскурзии

 

10% намаление


 

Полудневна екскурзия до крепостта Учхисар и Аванос.

50 лв – възрастен, 25 лв – дете до 11.99 г.

Учхисар Калеси (Uçhisar) е малко градче, което се намира на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. Това е най–високата точка в Кападокия. На върха се намира замъка Учхисар, с невероятна панорамна гледка към цялата област. Там се намират и скалните домове, които представляват стаи, издълбани в скалите. Не всички могат да бъдат разгледани, тъй като се обитават от множество гълъби.

В замъкът има скални църкви, както и византийски гробове на върха, които, за съжаление, са разрушени и ограбвани.

 

Цената включва: трансфер и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: входни такси за Ашиклар Вадеси - 20 TRY, крепостта Учхисар - 30 TRY, които се заплащат по желание на място.

 

Полет с балон над Кападокия

Цена на запитване.

Задължително се заявява се предварително от България, като местата са ограничени, цена – на запитване. Рано сутринта трансфер (в 04:00 ч. или 05:00 ч.) и полет с балон с продължителност около 1 час. Връщане в хотела за закуска.

 

Цената включва: трансфер и полет с балон с продължинтелност от около 1 час.

 

Гьореме:

50 лв – възрастен, 25 лв – дете до 6.99 г.

Полудневна екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито. Включва посещение на известното поклонническо място Гьореме с различни скални образувания, уникалните пещерни селища, изсечени в скалите - домове и цели дворци, паметник под егидата на ЮНЕСКО. По възможност и при достатъчно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. По време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената).

 

Цената включва: трансфер и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: входни такси за за музея в Дейреме - 30 TRY, музея Зелве - 15 TRY.

 

Традиционна турска вечер

50 лв – възрастен, 25 лв – дете до 11.99 г.

Вечерно мероприятие - традиционна турска вечеря с шоу прорама и продължителност от 20:00 до 23:00 ч. и с ключени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино.

 

Цената включва: трансфер.

Цената не включва: допълнителна консумация.

 

Деринкую и долината Ъхлара

70 лв – възрастен, 35 лв – дете до 6.99 г.

През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни. Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите.

 

Цената включва: трансфер и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: обяд, входни такси за Деринкую - 25 TRY.

 

ПРОГРАМА

 

Ден - 1
Сборен час на Летище София. Излитане в 08:00 ч. с полет София – Невшехир с Bulgarian Air Charter. Около 11:00 ч. местно време пристигане на летище Невшехир. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане

-полудневна екскурзия до крепостта Учхисар и Аванос. Учхисар Калеси е малко градче, което се намира на 5 км от Гьореме и на 7 км от Невшехир. Това е най–високата точка в Кападокия. На върха се намира замъка Учхисар, с невероятна панорамна гледка към цялата област. Там се намират и скалните домове, които представляват стаи, издълбани в скалите. Не всички могат да бъдат разгледани, тъй като се обитават от множество гълъби.

В замъкът има скални църкви, както и византийски гробове на върха, които, за съжаление, са разрушени и ограбвани.

 

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден - 2

Закуска. Свободен ден или по желание – допълнителни екскурзии (срещу заплащане):

 

-полет с балон над Кападокия (задължително се заявява се предварително от България, като местата са ограничени, цена – на запитване.). Рано сутринта трансфер (в 04:00 ч. или 05:00 ч.) и полет с балон с продължителност около 1 час. Връщане в хотела за закуска.

 

-полудневна екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито. Включва посещение на известното поклонническо място Гьореме с различни скални образувания, уникалните пещерни селища, изсечени в скалите - домове и цели дворци, паметник под егидата на ЮНЕСКО. По възможност и при достатъчно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. По време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената).

 

-вечерно мероприятие - традиционна турска вечеря с шоу прорама и продължителност от 20:00 до 23:00 ч. и с ключени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино.

 

Вечеря. Нощувка

 

 

Ден - 3

Закуска. Свободен ден или по желание – допълнителна екскурзия (срещу заплащане):

 

-Долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.

Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите в Египет.

Вечеря. Нощувка

 

Ден - 4

Закуска. Tрансфер за полет Невшехир – София с Bulgarian Air Charter.

 

 

 

Условия за потвърждаване и анулиране:

  • 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
  • Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
  • При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
  • При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

 

 

ВАЖНО:

  • Ваучерите издадени от туроператор АБАКС за неосъществени пътувания поради обявената пандемия от COVID-19, са валидни за ползване за пътуване в интервала 13.03.2021 - 30.11.2022.
  • Клиентите, които полват ваучер на ТО „Абакс“ резервират без депозит, а ваучера се ползва като финално плащане по резервация.
  • Минимален брой туристи: 100 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
  • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;


Описание
Ед. цена
Брой
 
Екскурзия до Бурса и Ескишехир - ВЕНЕЦИЯ НА ИЗТОКА! 3 нощувки със закуски в хотели 3 * + Туристическа програма за 349 лв.
Великден
349,00 лв.
399,00 лв.
Осигурено от Евър Травел, лиценз № PK-01-6941
Условия на офертата
  • Валидност: 
  • 14.07.2022 - 17.07.2022;
  • 11.08.2022 - 14.08.2022;
  • 03.09.2022 - 06.09.2022;
  • 29.09.2022 - 02.10.2022;
  • 20.10.2022 - 23.10.2022;
  • 17.11.2022 - 20.11.2022;
  • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели
  • Задължителна предварителна РЕЗЕРВАЦИЯ  на телефон: 0889 757751, 0887 999 152
  • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период
  • След закупуването на ваучер, той не може да бъде заменян, анулиран или използван повторно
  • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
  • За да използвате услугата задължително представете вашия ваучер или неговия номер и ПИН код на служителите в туристическата агенция
  • Всички условия на Lapni.bg

Сходни продукти