НОВО! ИЗМИР и ЧЕШМЕ със самолет! Чартър + 7 нощувки със Закуски и ВЕЧЕРИ в хотели 3* + Богата туристическа програма в Измир, Чешме, Йоздере, Дидим и Кушадасъ САМО за 681 лв. на Човек

Оферта № 2655
Отстъпка -11 %
681 лв.
 • Реална цена: 769,00 лв.
 • Спестяваш: 88,00 лв.
Офертата е изтекла
Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история! Заповядайте на едно вълнуващо пътешествие с нас!Цени и Дати на заминаване: 

 16.09.2020; 23.09.2020; 30.09.2020; 07.10.2020

Цените важат за ранни записвания

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

 • Чартърен полет София – Измир – София.
 • Летищни такси.
 • Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
 • Tрансфери: летище - хотел – летище.
 • Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут.
 • Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България" с покритие 5000 евро (за лица до 65 г).
 • 1 нощувка със закуска и вечеря Ramada Encore 3* - www.ramadaencoreizmir.com  или подобен в Измир.
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Babaylon Hotel 4* -  www.babaylon.com.tr или подобен в Чешме.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Royal Nas Resort 3*- www.royalnasresort.com или подобен Йоздере.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Temple Hotel 3*- www.templehotelsdidim.com или подобен в района в Дидим.
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Comfort Ada Class Hotel 3* - www.comfortadaclasshotel.com или подобен в района в района на Кушадасъ.
 • Обиколка на Измир.
 • Посещение на античния град Еритрай.
 • Обиколка на Чешме и посещение на автентичен пазар в Алачатъ.
 • Посещение на фабрика за зехтин.
 • Посещение на крепостта Сеферихисар.
 • Екскурзоводско обслужване в Измир, Чешме, Йоздере, Дидим и Кушадасъ от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
 • Изпращане от представител на TA на летище София.
 • Всички пътни и магистрални такси.


ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу). 
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 • Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.
 • Екскурзия Нощен Измир – 15 евро.
 • Посещение на гръцкия остров Хиос – 35 евро.
 • Екскурзия на остров Хиос с включено посещение на селцата Кампос, Места и Пирги – 20 евро.
 • Посещение на античния град Теос – 15 евро.
 • Посещение на античните градове Приене, Милет и храма на Аполон в Дидим – 40 eвро.
 • Посещение на историческия комплекс Ефес, дома на Дева Мария и Шириндже – 40 евро.
 • В допълнителните екскурзии не са включени храна и напитки.
 • Разходи от личен характер и бакшиши. 
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място на представителя на фирмата партньор.
 • Посочените музейни и входни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса. Всички входни такси се заплащат на място.


Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Събота от 09:30 до 18:00 часа.

Първи ден
Полет от София за Измир в 07.00 ч. Пристигане в 08.15 ч. на летището и среща с местния екскурзовод. Следва обиколка на гр. Измир - третият по големина град в Турция, който се радва на особена културна и историческа идентичност. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Вечерта по желание екскурзия „Нощен Измир“  (срещу заплащане) с посещение на Инджиралтъ и Балчова. Районът Балчова е сгушен в обятията на Измир, слави се с над 3000 годишна история и е изграден за да предпази местното население от набезите на морските пирати, като е приютявал представители на много култури в различните епохи. В пределите на Балчова се намира древния термален център Агамемнон датиращ от римско време, както и голям кладенец с водохранилище от елинистичния период. Балчова има разнообразна инфраструктура за социални дейности -  термални центрове, паркове и живописна крайбрежна местност - Инджиралтъ, разположена в сърцето на самия град. По крайбрежието са разпръснати множество кафенета, ресторанти и магазини. Еврейският квартал със своя забележителен стар външен асансьор, построен през 1907 г е задължителна спирка от екскурзионния маршрут на всеки турист. Целта му е била да помага на жителите на града, които живеят на върха на хълма, да стигнат до своите домове, като в миналото е бил задвижван от воден механизъм, а в наши дни работи с електричество. На върха на асансьора има ресторант, от който се открива изумителна гледка към Измир. Връщане в хотела. Нощувка.
Летище Измир – хотел по програмата в Измир 20 км., около 40 минути

Втори ден
Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Чешме – известен в миналото като Цисус. Чешме е разположен на мястото на древния Еритрай, който започва развитието си в ранната бронзова епоха. Следва разглеждане на античния град Еритрай, един от 12-те Йонийски градове, чиито останки са разпръснати в основите на днешното рибарско селце Ълдъръ, където могат да се видят още храма на Еритрайската Атина и Античния театър. Програмата продължава с обиколка на Чешме и посещение на автентичен пазар в Алачатъ. Алачатъ е наситен с цветове, аромати и вкусове, той е град, който и днес съхранява бита и културата на древните си обитатели. Галерии за изкуства и занаяти и открити пазари за фермерски продукти от околността са разположени сред живописния декор на къщите и тесните улички, които пазят духа на егейското наследство. Ръчно изработени авторски творби, вкусна храна, сувенири и многообразни занаятчийски изделия надничат от всяко дюкянче и омагьосват със своя чар всеки посетител на този пазар. Пазаруването тук не е просто разходка, а общуване и изкуство и както знаем, договарянето е задължително. Този традиционен похват прави търговията доста забавна, а във всяка сделка може да усетите човешката топлина и лично отношение. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Измир – Чешме 100 км., около 1 час

Трети ден
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание екскурзия до гръцкия остров Хиос (срещу заплащане), островът на Омир и на първото морско пътешествие на Христофор Колумб. Хиос е остров с неповторим характер и неустоим чар. Тук ще откриете живописни пейзажи, средновековни селца с типичните за тази епоха сгради, гостоприемни и усмихнати хора и разнообразни натурални продукти, направени от уникалната смола „хио“, която се извлича от напуканата кора на дървото – мастиха. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Освобождаване не  хотела и отпътуване за Йоздере. Попътно посещение на стара фабрика за зехтин в Урла. Урла е един от най-предпочитаните туристически региони в област Измир, с множество красиви вили, бутикови хотели, каменни къщи и древни останки от античния Клозоменаи. Известен в миналото като център на легендарните амазонки, Клозоменаи е един от градовете на Йонийската лига и родното място на древния философ Анаксагор. Тук е открита  най старата маслобойна за зехтин в Анатолия, разположена точно срещу остров „Карантина“, който е изпълнявал ролята на контролен здравен пункт по времето на Османската империя. Програмата продължава с посещение на крепостта Сеферихисар, античния град Теос и най-голямото светилище в Анатолия на гръцкия бог Дионис. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
Чешме – Йоздере 100 км., около 1 час

Пети ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Дидим. Посещение на античните градове Приене, Милет  (срещу заплащане) и разглеждане на храма на Аполон в Дидима, храма на Атина и Агората в древния град Приене и Амфитеатъра и руините на древния град Милет - люлката на античната гръцка философия. Настаняване в  хотел 3*. Вечеря. Закуска.
Йоздере – Дидим 150 км., около 1,5 часа

Шести ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кушадасъ. Попътно посещение историческия комплекс Ефес, Дома на Дева Мария и очарователното планинско селце Шириндже (срещу заплащане). Настаняване в Кушадасъ в  хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
Дидим – Кушадасъ 100 км., около 1 час

Седми ден
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или включване в допълнителна екскурзия по желание. Вечеря. Нощувка.

Осми ден
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Измир. Пристигане в София в 10.30 ч.
Кушадасъ – летище Измир 100 км., около 1 час

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
Заминаване VBB3001                  08:30 София – 09:45 Измир
Връщане VBB3002                        10:45 Измир – 12:00 София
Авиокомпания:                              ALK Airlines
Адрес на авиокомпанията:       гр. София,  бул. "Шипченски проход"  № 63
Тип самолет:                                   MD 82

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

 
Програма и Допълнителни екскурзии
 

Първи ден

Полет от София за Измир в 08.30 ч. Пристигане в 09.45 ч. на летището и среща с местния екскурзовод. Следва обиколка на гр. Измир- третият по големина град в Турция, който се радва на особена културна и историческа идентичност. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Вечерта по желание екскурзия „Нощен Измир“ (срещу заплащане) с посещение на Инджиралтъ и Балчова. Районът Балчова е сгушен в обятията на Измир, слави се с над 3000 годишна история и е изграден за да предпази местното население от набезите на морските пирати, като е приютявал представители на много култури в различните епохи. В пределите на Балчова се намира древния термален център Агамемнон датиращ от римско време, както и голям кладенец с водохранилище от елинистичния период.

 

Втори ден

Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Чешме – известен в миналото като Цисус. Следва разглеждане на античния град Еритрай, един от 12-те Йонийски градове, чиито останки са разпръснати в основите на днешното рибарско селце Ълдъръ, където могат да се видят още храма на Еритрайската Атина и Античния театър. Програмата продължава с обиколка на Чешме и посещение на автентичен пазар в Алачатъ. Алачатъ е наситен с цветове, аромати и вкусове, той е град, който и днес съхранява бита и културата на древните си обитатели. Галерии за изкуства и занаяти и открити пазари за фермерски продукти от околността са разположени сред живописния декор на къщите и тесните улички, които пазят духа на егейското наследство.

 

Трети ден

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание екскурзия до гръцкия остров Хиос (срещу заплащане), островът на Омир и на първото морско пътешествие на Христофор Колумб. Хиос е остров с неповторим характер и неустоим чар. Тук ще откриете живописни пейзажи, средновековни селца с типичните за тази епоха сгради, гостоприемни и усмихнати хора и разнообразни натурални продукти, направени от уникалната смола „хио“, която се извлича от напуканата кора на дървото – мастиха. Вечеря. Нощувка.

 

Четвърти ден

Закуска. Освобождаване не хотела и отпътуване за Йоздере. Попътно посещение на стара фабрика за зехтин в Урла. Урла е един от най-предпочитаните туристически региони в област Измир, с множество красиви вили, бутикови хотели, каменни къщи и древни останки от античния Клозоменаи. Известен в миналото като център на легендарните амазонки, Клозоменаи е един от градовете на Йонийската лига и родното място на древния философ Анаксагор. Програмата продължава с посещение на крепостта Сеферихисар, античния град Теос и най-голямото светилище в Анатолия на гръцкия бог Дионис. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
 

 

Пети ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Дидим. Посещение на античните градове Приене, Милет (срещу заплащане) и разглеждане на храма на Аполон в Дидима, храма на Атина и Агората в древния град Приене и Амфитеатъра и руините на древния град Милет - люлката на античната гръцка философия. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Закуска.

 

 

Шести ден Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кушадасъ. Попътно посещение историческия комплекс Ефес, Дома на Дева Мария и очарователното планинско селце Шириндже (срещу заплащане). Настаняване в Кушадасъ в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Седми ден Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или включване в допълнителна екскурзия по желание. Вечеря. Нощувка.

Осми ден Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Измир. Пристигане в София в 12.00 ч.Описание
Ед. цена
Брой
 
НОВО! ИЗМИР и ЧЕШМЕ със самолет! Чартър + 7 нощувки със Закуски и ВЕЧЕРИ в хотели 3* + Богата туристическа програма в Измир, Чешме, Йоздере, Дидим и Кушадасъ САМО за 681 лв. на Човек
681,00 лв.
769,00 лв.
Осигурено от Евър Травел, лиценз № PK-01-6941
Условия на офертата

 

 • Валидност на ваучера: 15.10.2020 г. 
 • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели
 • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период
 • След закупуването на ваучер, той не може да бъде заменян, анулиран или използван повторно
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • За да използвате услугата задължително представете вашия ваучер или неговия номер и ПИН код на служителите в туристическата агенция
 • Телефони на Lapni.bg относно покупката на ваучери: 0884 156 558, (НЕ Е ЗА РЕЗЕРВАЦИИ)
 • Всички условия на Lapni.bg