TOП цена 1070 лв за Круиз "Италия, Испания, Франция и Малта": 7 Нощувки на елегантния Costa Fortuna на база Пълен Пансион със спирки в Барселона, Марсилия, Палермо, Савона и Валета

Оферта № 16532
Отстъпка -27 %
1 070 лв.
Поръчай Направи подарък
  • Реална цена: 1 469,00 лв.
  • Спестяваш: 399,00 лв.
9
закупени ваучера
Офертата е валидна още

Круиз из трите най-желани дестинации в Европа - Италия, Испания, Франция, на луксозен круизен кораб на най-добра цена само сега!

 

Дата на отпътуване: 03.11.2024 г. 

8 дни/ 7 нощувки 
*Отпътуване от Рим
Маршрут на круиза: Чивитавекия (Рим), Палермо, Валета, Барселона, Марсилия, Савона, Чивитавекия (Рим)


Офертата  е на Човек, при двама пълноплащащи в избраното помещение и се предлага в следните варианти:

 Цените са промоционални и са валидни до изчерпване на каютите
 

Видове каюти На човек в двойна каюта
Вътрешна 1070 лв.
Прозорец 1325 лв.
Балкон 1599 лв.

Други възможни дати на отплаване: - запитване в Агенцията

Цената включва: 

  • Настаняване в избрания вид каюта за периода на целия круиз на борда на Costa Fortuna;
  • Пристанищни такси във всички точки от маршрута;
  • Хранене на пълен пансион на борда (закуска, обяд, вечеря*, следобедна закуска, нощен бюфет съгласно програмата на борда) – * вечерята е на две смени с фиксирани часове;
  • Напитки - по време на храненията на бюфет - наливна вода, сокове, чай и кафе. Ако сте избрали тарифа All Inclusive, в цената влиза и пакет напитки My Drinks. 
  • Ежедневно почистване на каютите;
  • Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба (анимация и шоу програми);
  • Ползване на откритите басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, плажни хавлии;
  • Ползване на фитнес центъра (има изисквания за възраст и облекло) и спортното игрище;
  • Някои групови спортни занимания (аеробика)

Цената не включва:
  • Транспорт от и до междинното европейско летище, откъдето се лети до пристанището на отплаване;
  • Междинни нощувки, ако се налагат - може да се резервират в офисите на агенцията;
  • Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (закупуват се на борда на кораба или предварително в офисите на агенцията); 
  • Такса обслужване на борда, съгласно общите условия на круизната компания - € 11 на ден за възрастни и деца навършили 14 години; за деца от 4 до 14 години €5.5 на ден; деца под 4 години - без такса);
  • Напитките - безалкохолни и алкохолни, освен упоменатите по-горе;
  • Храната в специализираните ресторанти (на борда на корабите, които имат такива);
  • Всякакви услуги с индивидуален характер (както и СПА, пране, гладене, фризьор, козметик и др.);
  • Хазарт (бинго, казино и др.)
  • Телекомуникациите и интернет;
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" - препоръчителна, може да се закупи във всеки офис на агенцията; По желание може да сключите и допълнителна застраховка "Отмяна на пътуването“. Застраховката се сключва в деня на подписване на договора за круизно пътуване само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 15 дни. Повече информация може да получите в офисите на агенцията 


Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Петък от 09:30 до 17:00 часа.



ЗА КОРАБА
ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ
Брой пътници: 3470
Брой екипаж: 1027
Ширина: 35.50
Дължина: 272.20

ЗА КОРАБА
Costa Fortuna e построен и изпълнява круизи от 2003 г. Тогава е бил най-големият по тонаж и капацитет на пасажери кораб на компанията Costa, но днес, в сравнение с по-новите круизни кораби бихме определили Costa Fortuna по-скоро като среден по големина. Представител на клас Fortuna, по дизайн и концепция корабът се смята за наследник на старите италиански презокеански лайнери, на които са кръстени и част от заведенията на борда. Той е много елегантен и удобен за пътуване, оборудван с всички удобства и опции за развлечение, спорт и пълноценна почивка, присъщи на круизен кораб на европейска компания от неговия ранг, но с повече дух, чар и топла атмосфера.

Каюти
От 1358 каюти на борда на Costa Fortuna, 522 са каюти с балкон, а останалите се разделят на вътрешни, външни с прозорец или илюминатор, малки и големи апартаменти. Характерно за круизна компания Costa, каютите на Fortuna са сравнително просторни, много удобни и с доста гардеробно пространство, което при някои круизни компании е недостатъчно. Те са разделени на 2 класа – Classic и Premium, като вторият дава допълнителни предимства и удобства на пасажерите, настанени в тях.

Гастрономия
Предимно средиземноморска кухня, но също и варианти за любителите на северноамерикански храни като бургери, хот-дог и стек се предлагат в ресторантите на борда на Costa Fortuna. В три от тях – Michelangelo, Raffaleo и Cristoforo Colombo може да хапвате безплатно – от бюфет или по меню, а ако искате да посетите по-специалния Club Conte Grande, ще трябва да заплатите €25 за вечеря.
В цената на круиза влизат и вода и чай от диспенсър по време на хранене, а всички останали поръчани напитки се заплащат.
По време на стандартен едноседмичен круиз с Costa Fortuna се организират 1-2 гала вечери, когато е необходимо да бъдете облечени с официално облекло. През останалите вечери, спортно-елегантен и полуофициален стил е достатъчен, а на обяд и закуска може да носите обикновени ежедневни дрехи, като избягвате потници и боси крака.
Основни ресторанти:
★ Ресторант Michelangelo 1965
Най-големият ресторант на борда на Costa Fortuna, разположен на две палуби и осигуряващ луксозна и елегантна обстановка за спокойно хапване на закуска и обяд от бюфет и възможност за дълги, приятни вечери по меню и обслужаване от любезни сервитьори.
Отворен за: закуска, обяд и вечеря
Резервация: изисква се само за вечеря. Прави се предварително - часът за хранене се избира от вас (за каюти Premium) или круизната компания (за каюти Classic) в началото на круиза. Възможните часове за хранене са 18.30 и 21 ч.
★ Ресторант Raffaelo 1965
Това е по-малкият основен ресторант на борда, отворен само за вечеря. Там, както и в по-големия Michelangelo 1965, може да избирате от меню предястия, супи, основни ястия с риба, месо, вегетариански ястия, десерти.
Отворен за: вечеря
Резервация: изисква се за вечеря - както в ресторант Michelangelo 1695
★ Ресторант-бюфет Cristoforo Colombo
Приятен ресторант на самообслужване и голямо разнообразие от храна, сервирана пред вас на бюфет, с неангажираща атмосфера и възможност да хапнете набързо. Вечер Cristoforo Colombo се превръща в пицария с обслужване. Ресторантът се намира на горните палуби 9 и 10 и има грил секция за бургери и хот-дог и маси на открито.
Отворен за: закуска, обяд и следобедна закуска; вечер – само за пица
Резервация: не е необходима
Специализирани ресторанти:
★ Клуб ресторант Conte Grande 1927
Шикозен ресторант за изискана вечеря. В Conte Grande 1927 ще се насладите не само на превъзходни специалитети, приготвени от майстор-готвачи, но и на романтична обстановка и красивa панорамнa гледкa, благодарение на разположeнието му високо на 11-та палуба. Заплаща се €25 за вечеря от предястие, супа или паста, основно ястие и десерт. Отделно се заплащат напитки и 15% такса обслужване.
Отворен за: вечеря
Резервация: изисква се. Може да се направи на бюро информация или на специални интерактивни екрани, разположени на публични зони на борда.

Барове и Заведения
Costa Fortuna предлага 11 заведения, в които може да се забавлявате или да се отпуснете на по питие с компания: джаз бар, дискотека, клуб за танци, където може да танцувате и да се учите на всякакви танци - от самба до валс, бар за пури, пиано бар и други. Всички напитки – и безалкохолни, и алкохолни, които поръчвате в тях, се заплащат според цените в менюто. Ако имате намерение да консумирате повече, може да спестите малко разходи като предплатите за All Inclusive пакет за напитки, който Costa предлага. 

Макар Fortuna да не предлага такова голямо разнообразие от места за спорт и забавление в сравнение с по-новите кораби от флотилията на Costa или някои кораби на американските круизни компани, все пак на борда има възможност и за двете.
Който търси релаксиращи процедури, терапии или разкрасяване, може да посети СПА център Club Salute Saturnia, който разполага с парна баня, сауни, джакузи, топъл басейн и стаи за различните спа процедури.
Следните дейности са включени в цената на круиза:
Спортно игрище – открита площадка, на която може да се играе баскетбол, тенис или футбол
Басейни – корабът разполага с 3 външни басейна с различна големина. Един от тях е с подвижен покрив, а на друг е изградена малка водна пързалка.
Джакузита - Освен в СПА центъра, на откритата горна палуба на Costa Fortuna може да релаксирате в още 5 джакузита, но без заплащане.
Фитнес – фитнеса на борда на Costa Fortuna се намира в СПА зоната. Там може да правите кардио и силови упражнения, както и да участвате в индивидуални или групови уроци по танци, йога или аеробика (повечето се заплащат)
Писта за джогинг
Библиотека и стая за игри
Театър Rex – театър на три нива, където всяка вечер се организират забавни програми, спектакли и малки концерти
Допълнителна такса се заплаща за:
Спортни и танцови тренировки и уроци - с изключение на някои фитнес тренировки с инструктор, останалите се заплащат на цена средно по €10
СПА център Salute Saturnia и всички процедури в него
С деца на круиз
За да осигури едновременно развлечения за децата и безгрижна почивка на родителите, Costa развива специална програма Costa Kids Program, която обединява всички занимания и професионалната грижа за малките пасажери, със и без техните родители по време на круиза:
детски карнавали, пица партита, уроци по италиански, пластика, рисуване, танци за деца, много игри, спортни състезания, музикални вечери; диско партита;
2 тематични вечéри за деца с предвидено детско меню;
занималня и детска градина за деца от 3 до 11 години – безплатна до 1.30 ч. през нощта.
Тези дейности са включени в цената на круиза и са организирани и водени от внимателни, добре обучени за работа с деца млади служители на Costa. Провеждат се почти през целия ден: от 9 до 12 ч., от 15 до 18 ч. и от 21.30 до 23.30 ч. и са съобразени с възрастта на децата, които са разделени на 4 групи:
Mini club – деца от 3 до 6 години;
Maxi club – от 7 до 11 години;
Teen Junior – от 12 до 14 години (само за някои круизи);
Teen – от 15 до 17 години.
 

Програма
  ДЕН ТОЧКА ДЪРЖАВА ПРИСТИГАНЕ ТРЪГВАНЕ
начално пристанище на круиза 1 Италия - 19:00
междинно пристанище от маршрута на круиза 2 Италия 08:30 18:00
междинно пристанище от маршрута на круиза 3 Франция 08:30 18:30
междинно пристанище от маршрута на круиза 4 Испания 08:00 18:00
междинно пристанище от маршрута на круиза 5 Испания 08:00 18:00
ден в открито море – без спиране на пристанище 6   - -
междинно пристанище от маршрута на круиза 7 Италия 08:00 16:00
крайно пристанище на круиза 8 Италия 08:30 -


Описание
Ед. цена
Брой
 
03.11.2024 Круиз "Италия, Испания, Франция, Малта": 7 Нощувки на луксозния круизен кораб Costa Fortuna на база Пълен Пансион със спирки в Палермо, Валета, Барселона, Марсилия, Савона - 1070 лв.
1 070,00 лв.
1 469,00 лв.
- +
Капаро - 500 лв на Човек
500,00 лв.
- +
Осигурено от Евър Травел лиценз: РК - 01- 6941
Условия на офертата
  • Валидност на ваучера: 03.11.- 10.11.2024 г.
  • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели; 
  • Необходимо е предварителна резервация по телефон преди да закупите ваучера на телефон 0889 75 77 51
  • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период; 
  • При анулация 15 дни преди настаняване неустойката е 50%, при по-малко от 8 дни – 70%, при 5 или по-малко – 100%.
  • За да използвате услугата задължително представете вашия ваучер или неговия номер и ПИН код на служителите в туристическата агенция
  • Телефон на Lapni.bg относно покупката на ваучери: 0884 156 558; (НЕ Е ЗА РЕЗЕРВАЦИИ)
  • Всички условия на Lapni.bg      

Сходни продукти